vineri, 24 ianuarie 2014

Manastirea Botiza-Botiza Monastery,Maramures,Romania

Tara Maramuresului este un taram de legenda din nordul Romaniei.Aici urmasii dacilor liberi tin de secole la loc de cinste credinta crestina alaturi de datinile si obiceiurile strabune.In Maramures viata religioasa este foarte intensa iar localnicii respecta cu sfintenie sarbatorile crestine si mai ales asezamintele sfinte.Manastirea de maici Botiza este una dintre cele mai importante manastiri ortodoxe din Maramures si din Romania avand hramul "Schimbarea la fata".Aceasta manastire se afla la marginea localitatii Botiza,pe Valea Sasului.

O troita de lemn in stil maramuresan ne arata ca aici se afla rascrucea spre Manastirea Botiza.

Drumul spre Manastirea Botiza trece printr-o frumoasa Poarta Maramuresana spre dealul manastirii.Dealul manastirii Botiza.Constructia manastirii a fost inceputa in anul 1993 de catre localnicii botizeni la initiativa preotului botizan Berbecaru I. iar lucrarile continua si in prezent.

Manastirea Botiza - Vedere generala

Noua poarta de intrare ...

... parca ne invita sa pasim in acest sfant lacas din Tara Maramuresului.

Biserica manastirii este construita din lemn in stil traditional maramuresan.

Simbolurile traditionale ale Maramuresului : funia vietii si rozeta solara.

Pictura interioara a bisericii si impresionantul candelabru aurit.Pictura a fost executata in stil neobizantin de Ion Botis din Viseu de Sus.
Fereastra spre ceruri


Biserica si dependintele Manastirii Botiza.Cladirile manastirii au fost ridicate din lemn de catre mesteri populari, in stil traditional.


Foisor de lemn in stil traditional maramuresan.Manastirea Botiza este o adevarata bijuterie arhitectonica pe care o recomand cu caldura celor care doresc sa viziteze un loc minunat al Romaniei.

Vedere de pe dealul Manastirii Botiza spre localitatea maramuresana Botiza.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu