Powered By Blogger

sâmbătă, 6 aprilie 2013

Castelul lui Dracula - Dracula's Castle,Transylvania

 Cine nu a auzit despre DRACULA ? Cea mai cautata destinatie turistica din Romania,de catre turistii straini si in special de cei anglo-saxoni,este Castelul lui Dracula din Transilvania.Acesta este identificat de turistii straini cu Castelul Bran,situat langa Bran,la 30 km de Brasov,in ...Transilvania.
Castelul Bran este unul dintre cele mai valoroase monumente medievale din Romania.Castelul de piatra a fost construit la sfarsitul sec.XIV dar primele fortificatii au fost construite aici de catre Cavalerii Teutoni in sec.XIII.Numeroase personalitati istorice au avut legatura cu Castelul Bran :Imparatul german Sigismund de Luxemburg,voievodul Valahiei Mircea cel Batran,voievodul Transilvaniei Iancu de Hunedoara,Principele Transilvaniei Gabriel Bethlen,Principele Francisc Rakoczi II si altii.Dar despre Vlad Tepes-Dracula nu exista dovezi ca ar fi avut o legatura cu Castelul Bran.

Vlad al III-lea Basarab (1431-1476) - poreclit Vlad Tepes sau Draculea - voievod al Valahiei in perioadele 1448, 1455-1462,1476

Voievodul Vlad Tepes a fost un personaj fascinant inca din Evul Mediu.Tipariturile germane medievale l-au zugravit in culori sumbre,deoarece a fost in conflict cu negustorii sasi din Transilvania.Scriitorul irlandez Bram Stoker a facut din porecla lui Vlad Tepes - Dracula un roman de mare succes.Mitul lui Dracula s-a amplificat an de an, personajul vampir Contele Dracula fiind prezent in filme,romane si chiar benzi desenate.Din Transilvania in Europa si la Holywood mitul lui Dracula a fost transformat intr-o mare afacere garantata.
Adevaratul Vlad III-lea Basarab s-a nascut in aceasta casa din Cetatea Sighisoara in anul 1431 in familia voievodului Valahiei Vlad II-lea Dracul (n.cca 1390-1447).Acesta era unul dintre fii voievodului Valahiei Mircea cel Batran Basarab (1355-1418) si era cavaler al Ordinului Dragonului (un ordin militar medieval instituit de imparatul german Sigismund de Luxemburg) care avea ca emblema un dragon.Nu este greu de inteles ca purtand ca emblema un dragon Vlad al II-lea a fost poreclit Dracul (un dragon arata pentru multi ca dracul).Bineinteles ca fiul sau Vlad a fost poreclit Draculea (fiul lui Dracul) si de aici pana la DRACULA nu este decat un pas.Astfel a fost preluat in literatura si incetul cu incetul Mitul lui Dracula si-a exercitat fascinatia asupra lumii ...
Pe stradutele medievale ale Cetatii Sighisora se mai simte spiritul dragonului.

Viata lui Vlad Tepes-Draculea a fost extrem de zbuciumata.Urmasii sai au ramas in Transilvania si chiar mai nou am aflat ca unul din urmasii sai este printul Charles de Walles din UK.Personajul Contele Dracula al scriitorului Bram Stoker desi inspirat din Draculea isi are castelul in zona Bargaului,Bistrita,Transilvania.
Nu exista nici o dovada ca Vlad Tepes ar fi stat la Castelul Bran.Totusi deoarece cel mai scurt drum Targoviste-Brasov-Transilvania trecea pe la poalele Cetatii Bran ... el trebuie sa fi trecut macar pe aici.
Nu stiu de ce turistii , cei straini mai ales, cauta urmele lui Dracula la Castelul Bran.
Contele Dracula bantuie prin toata Transilvania !

Cei fascinati de Mitul lui Dracula trec obligatoriu pe la Castelul Bran de langa Brasov.

Vampirismul este la Castelul Bran in elementul sau.
Castelul Bran este cunoscut si sub numele de "Castelul lui Dracula".

Multi turisti vin la Castelul Bran de Haloween.
Interiorul castelului medieval place fanilor lui Dracula.
Vampiri si vampirism
Asa va place Mitul lui DRACULA ?!
Crucea de piatra de la Castelul Bran alunga spiritele rele din zona ...
Ramane prezent spiritul dragonului.
Dragon la Sighisoara

Mitul lui Dracula a devenit o industrie.

Chiar daca Vlad Tepes sau Contele Dracula nu au stat la Castelul Bran, merita sa vizitati castelul si macar pentru cateva momente sa gustati din atmosfera medievala de aici.Merita vizitat !

Un comentariu:

  1. Hi guys,
    If you are interested about Dracula's story, we are inviting you to our website to find out more about Dracula's life and view the list of protection kit against vampires, original spells and other more about Vampires. Please visit http://www.spellsofdracula.com

    RăspundețiȘtergere