Powered By Blogger

duminică, 21 aprilie 2013

Palatul Parlamentului - Bucuresti,Romania,Europa

Cladirea Parlamentului Romaniei din Bucuresti a fost denumita in decursul timpului ca si Casa Poporului sau Casa Republicii.Constructia sa a inceput in anul 1984,in timpul regimului comunist condus de Nicolae Ceausescu.

Palatul Parlamentului Romaniei din Bucuresti este o cladire de exceptie care figureaza in topul superlativelor mondiale :
 1. Cea mai mare cladire administrativa pentru uz civil ca suprafata din lume.Dimensiunile cladirii sunt 270 x 240 metri pe orizontala,86 metri inaltime,92 metri adancime,avand 12 nivele la suprafata si 8 nivele in subteran.
2. Cea mai scumpa cladire administrativa din lume,care a costat aproximativ 3 miliarde Euro.
3. Cea mai grea cladire din lume.

Bulevardul care porneste din fata Palatului Parlamentului era denumit Bulevardul Victoria Socialismului pe vremea lui Nicolae Ceausescu.Azi se numeste

Palatul Parlamentului a fost construit pe Dealul Arsenalului din Bucuresti.Cladirea are o suprafata desfasurata de 330.000 metri patrati.Este pe locul 3 in lume ca si volum al cladirii cu 2.550.000 metri cubi,mai mult cu 2 % decat Piramida lui Keops din Egipt.Pentru aceasta isi merita supranumele de "constructie faraonica".S-au folosit la constructia Palatului Parlamentului 1.000.000 metri patrati de marmura,mai mult decat la orice cladire din lume,deci ar putea fi denumit si "Palatul de Marmura al Parlamentului".De asemenea s-au folosit aici 3.500 tone de cristal,deci ar putea fi denumit si "Palatul de Cristal al Parlamentului".

Cladiri construite pe marginea Bulevardului Victoria Socialismului de odinioara.

Numai cand te apropii de Palatul Parlamentului iti dai seama cat este de urias.Cantitatile de materiale de constructii folosite sunt imense :7.000 tone otel,1.000.000 m2 marmura,3.500 tone cristal.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu